Sayfalar

08 Mart 2012

Türk Kahvesi Ne Kadar Sürede Tazeliğini Kaybeder?

 


Türk Kahvesi Ne Kadar Sürede Tazeliğini Kaybeder?

Kahveyi tadına vararak güzel güzel içmeyi kim istemez, değil mi?
Ama bunun için olmazsa olmaz kural kahvenin taze ve kaliteli olması. Bayat, bozuk ya da kalitesiz kahve ile güzel bir kahve yapamazsınız ne yazık ki.

Üstelik, kahve, aslında sanılanın aksine çok çabuk bozulabilen bir madde. Kahvenin durumuna göre bekleme süresi oldukça değişiyor:
Kavrulmuş Kahve ÇekirdekleriKavrulmamış Kahve Çekirdekleri








- Kahve kavrulmamış çekirdek ise (yeşil renkte olur), üç hafta kadar.

- Kahve kavrulmuş çekirdek ise (kahverengi renkte olur), iki hafta kadar.

- Kahve öğütülmüş (çekilmiş) ise (toz halinde olur), on dakika kadar!

Anlayacağınız, kahve öyle uzun süreler market raflarında ya da evde dolaplarda saklanabilecek bir şey değil ne yazık ki...

Kahvenin bu kadar çabuk bozulmasındaki mantık, hava ile temas ettiğinde oksijenin etkisiyle içindeki yağ asitlerinin özelliğini kaybetmesi. Bu da, kahvenin köpürme özelliğinin azalmasına ve daha da önemlisi tadının bozularak, acılaşmasına yol açar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder