Bu standartlar, ilk öneri olarak hazırlanmış olup, konunun uzmanlarından gelicek karşı görüşlerle birleştirilerek son halini alacaktır.
- Adım 1; - Çiğ Kahve
- Kural 1) Sadece Arabica cinsi kahve kullanılabilir.
- Kural 2) Kahvenin sınıflandırma ölçümü;
- 1) “S” Tipi kahve; “Standart Harmanlanmış Türk Kahvesi” olan “S” standardı minimum iki kahve tipinden üretilir. Bu standardın en çok %75i Rio Minas Gr. 5 olmalı. Geri kalanı için herhangi bir kahve tipi kullanılabilir.
- 2) “G” Tipi kahve; “Geleneksel Türk Kahvesi” standardı olan “G” tipi sadece Rio Minas Gr. 5 Tipi kahve kullanılarak üretilir.
- 3) “H” Tipi kahve; “Özel Harmanlanmış Türk Kahvesi” olan “H” standardı herhangi bir kahve tipinden, arzu edilen kıvamda üretilebilir.
- 4) “A” Tipi kahve; “Tatlandırılmış Harmandan Türk Kahvesi” olan “A” standardı herhangi bir kahve tipinin harmanına belirtilen miktarda katılan %100 doğal bir lezzet ile üretilir.
- 5) “K” Tipi kahve; “Kafeinsiz Türk Kahvesi” olan “K” standardı maksimum %0,3 kafein içerecek şekilde işlenmiş herhangi bir kahveden üretilir.
- Kolayca seçilebilmeleri için paketlerin üstünde bu sınıflandırmalar yazılı olmalıdır. Ayrıca, tüm çiğ kahveler TSE 3900 standartlarına uygun olup, alt referansları TSE’nin 2ci maddesinde bulunmalıdır.